Série výstav završená světovou výstavou psů 2013 v Budapešti

17.05.2013 00:00

V měsíci květnu jsme měli nabitý výstavní program. Zahájili jsme ho 7.5.2013 krásně Krajskou výstavou psů ve Staňkově, kde Rich získal V1, vítěz třídy, Krajský vítěz u paní Vladimíry Tiché.

Hned 11.5.2013 jsme se zúčastnili Oblastní výstavy v Plzni. Tam jsme si vybojovali rovněž ve třídě vítězů V1, vítěz třídy a oblastního vítěze u pana Vladimíra Adlta, následně jsme ještě získali u pana Polgára 1. místo ve skupině FCI III - nejlepší teriér výstavy. Jediné co nám nepřálo, bylo silně deštivé počasí.

Všechny výše uvedené výstavy byly jakousi "přípravkou" na jeden z vrcholů letošní výstavní sezóny - na World dog Show 2013 Budapest a Interra show 2013 Budapest. Zvláště na světovou výstavu jsem se těšil, neboť ji posuzoval uznávaný rozhodčí ze země původu pan Alan Hedges.

16.5.2013 jsme se vydali v časných ranních hodinách směr Budapešť. Již při příjezdu bylo patrné, že konkurence bude veliká a na stupně vítězů jsme ani nepomýšleli (možná tajně doufali :-) )

Ale Rich se panu Hedgesovi líbil, protože nás postavil před  např. tak užasného psa jakým je Bang Bang Boogie na krásné druhé místo - V2, res. CAC. Následující den posuzoval Interra Show 2013 rovněž rozhodčí z UK pan Tom Hehir. A jak je vidět na anglických rozhodčích se nám daří, neboť Richy získal opět známku V2, res. CAC.

Měsíc květen bych shrnul, jako výstavně velice úspěšným :-)